Riool verstopping

Een verstopt riool/afvoer komt nooit gelegen en meestal onverwacht! Wissink rioleringservice is met haar 24 uur service uw specialist op het gebied van inspecteren, lokaliseren, ontstoppen en reinigen van allerlei soorten verstoppingen.

Hoofdleiding huisaansluiting

De hoofdleiding is de afvoer die van uw huis naar de aansluiting van het gemeente riool gaat. Hierin kunnen diverse rioolcalamiteiten optreden. Voorbeelden hiervan zijn  

  • wortelgroei  
  • ophoping van papier  
  • zeep en vet aanslag  

 

De meeste verstoppingen in een hoofdleiding wordt opgelost m.b.v. een hoge drukpomp. Aan een hogedrukpomp wordt een slang gekoppeld, welke vervolgens in de verstopte rioleringsbuis gevoerd wordt. Door de speciale spuitkop trekt de slang zichzelf voort  en reinigt de buis, waarna het de aanslag verpulverd en afvoert.

Aftakkingen hoofdleidingen

Vanuit de hoofdleiding zijn er diverse aftakkingen naar afvoerputjes. De meeste rioolcalamiteiten die hier optreden worden veroorzaakt door:

  • haren  
  • zeep en vet aanslag

 

Wanneer de verstopping in het deze aftakkingen niet m.b.v. een hogedrukpomp opgelost kan worden, dient er gebruikt gemaakt te worden van een veermachine. Zo'n veermachine boort de verstopping weg.

Direct contact opnemen!

Rioleringservice Wissink

Esweg 3
7475ME Markelo
Tel: +31 (0)6 483 491 32

www.rioleringservice.nl 
info@rioleringservice.nl